BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltűnhet Újbuda egyik legnagyobb, egybefüggő zöld területe – videó

A Fidesz-KDNP újbudai polgármesterjelöltje ügyvédet bízott meg, hogy találjon olyan lehetőséget, amivel jogi úton is meg tudják akadályozni, hogy a terület beépüljön.

Újbudán még 2003-ban nyilvánították beépíthető területté a Hosszúréten a kerület egyik legnagyobb zöld területét. A területet 2008-ban ingatlanmegosztással értékesítették, ekkor még mindig az MSZP-s Molnár Gyula volt a polgármester, a terület beépíthetőségét pedig akkor 50 százalékban határozták meg – írta meg a Magyar Nemzet.

20240411_ASK_kozpont_aldozatsegites_megnyito_fg_fmh (18)
Király Nóra a kormánypártok XI. kerületi polgármesterjelöltje ügyvédet bízott meg, hogy megmentsék a Hosszúrétet/ Fotó: Fehér Gábor

A beruházó a jelenleg már DK-s Molnár Gyula vezette önkormányzat és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. volt 2005-ben, majd  2007-ben ugyan az újbudai Fidesz-frakció kezdeményezte, hogy újra szavazzanak arról az eseti bizottságról, ami felülvizsgálhatta volna Hosszúrét sorsát is, csakhogy  Molnár Gyuláék ezt elkaszálták. 

És itt most ugorjunk 2022-re. Ebben az évben az önkormányzat már visszavásárolta volna a területet, de ettől végül elestek. Majd pedig civil kezdeményezésre aláírásgyűjtés indult, hogy természetvédelmi területté nyilvánítsák, a beépítését pedig megakadályozzák. A kormánypártok XI. kerületi polgármesterjelöltje az ügy élére állt. 

Király Nóra a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy az önkormányzat és az építtető között 2024-ben együttműködési megállapodás jött létre. Ebben a dokumentumban László Imre jelenlegi DK-s polgármester kötelezettséget vállal arra, hogy minden támogatni fogja az beruházót a szükséges eljárásokban és engedélyek kiadásában. Király Nóra az egész ügyet felháborítónak tartja és mindent meg fog tenni, hogy Újbudának ezt az utolsó, egybefüggő zöldterületét megvédjék. A politikus a héten megbízta Lőrincz Márton ügyvédet, hogy megvizsgálja, történt-e bármilyen jogi visszásság az ügyben, valamit, hogy találjon olyan lehetőséget, amivel jogi úton is meg tudják akadályozni, hogy a terület beépüljön. Ehhez Király Nóra egy vaskos dokumentumcsomagot is átnyújtott az ügyvédnek.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.