BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Fire breaks out aftermath of Russian shelling in Kharkiv
Harkiv megye  Vovcsanszk városában lakóépületet ért orosz légitámadás.

Közelednek az oroszok Harkivhoz, több ezer embert menekítettek ki

Az oroszok ismét támadás alá vették Ukrajna második legnagyobb városa térségét. Harkiv megyéből több ezren menekültek el a légitámadások elől, de még így is volt, aki életét vesztette az otthonában.

Több mint négyezer embert evakuáltak Harkiv megyéből a megye kormányzójának vasárnapi bejelentése szerint. Oleh Szinyehubov a közösségi médián közzétett bejegyzésében közölte, hogy összesen 4073 embert telepítettek ki a területről, egy nappal azt követően, hogy a térséget támadó orosz erők öt, a megyében található település bevételéről adtak hírt.

Fire breaks out aftermath of Russian shelling in Kharkiv
Harkiv megye  Vovcsanszk városában lakóépületet ért orosz légitámadás.
Harkiv megye Vovcsanszk városában lakóépületet ért orosz légitámadás / Fotó: Anadolu via AFP

Ugyancsak vasárnap reggel az ukrán hatóságok elmondták, hogy 

az orosz fél ismét légitámadást hajtott végre a Harkiv megyében található Vovcsanszk városa ellen. A tájékoztatás szerint egy lakóépületet is találat ért, amelyben egy nő életét vesztette.

Az orosz csapatok először 2022 februárjában támadták a kelet-ukrajnai megyét, de szeptemberre az ukránok kiszorította őket a megye nagy részéből. A határ másik oldalán fekvő, oroszországi Belgorod régiót azóta rendszeres ukrán drón- és tüzérségi csapások érik.

Idén márciusban arra a kérdésre, hogy az orosz erőknek esetleg el kell-e foglalniuk Harkiv régiót, Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyezte, hogy az orosz területet csak úgy lehet biztosítani az ukrán csapásoktól, ha létrehoznak egy ütközőzónát, amely az orosz területeket az ukrán erők lőtávolságán kívülre helyezi.

Oroszország jelenleg Ukrajna területének mintegy 18 százalékát tartja ellenőrzése alatt.

Az összeomlás szélén az ukrán védelem: öt falut elfoglaltak az oroszok Harkiv régióban

Megállíthatatlanul robog előre az orosz hadsereg, óriási ellenoffenzívára készül Harkiv ellen.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.