BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vészjósló üzenet a magyar katonai vezetőtől: nem béketámogató műveletekre, hanem konfliktusokra kell felkészülni

Böröndi Gábor, a honvédség vezérkari főnöke szerint az egész világ forrongásban és átalakulóban van, amire a magyar katonáknak is reagálniuk kell.

„A magyar hadseregnek fel kell arra készülnie, ami az alaprendeltetése: nem béketámogató műveletekre, nem katasztrófavédelemre, hanem konfliktusra, ami egész embert kíván” –  közölte Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Ludovika Fesztivál részeként megtartott Száznapos ünnepségen.

BÖRÖNDI Gábor; SULYOK Tamás
Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának rendezvényén elmondta, a Magyar Honvédség történetének legnagyobb átalakításán megy keresztül.

A leendő tisztekre, vezetőkre vár az a feladat, hogy a 21. század magyar honvédséget vezessék

– mondta, majd úgy folytatta, hogy határaink mellett háború dúl, a Nyugat-Balkán biztonsága kétséges, migránshullámok érhetik el Európát, Gázában hadműveletek folynak, az egész világ forrongásban, átalakulóban van. „Azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit” – fogalmazott a vezérkari főnök.
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.