BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország több mint két tucat ukrán települést foglalt el májusban

Az elfoglalt települések többsége Harkivban található. Oroszország védelmi minisztériumának vezetője arról is beszámolt, hogy idén már közel ezer négyzetkilométernyi területet foglalt el az orosz hadsereg.

Az orosz fegyveres erők májusban összesen 28 települést foglaltak el Ukrajnában – jelentette be Andrej Belousov, orosz védelmi minisztérium vezetője. Az orosz közlés szerint az év során összesen 880 négyzetkilométernyi terület került Oroszország irányítása alá. 

Second line of fortifications to be built in Kharkiv region, Oroszország, Ukrajna
Oroszország több mint két tucat ukrán települést foglalt el májusban / Fotó: NurPhoto via AFP

Belusov azt mondta, hogy hiábavaló minden olyan kísérlet, mely Oroszországnak stratégiai vereséget okozna. Az orosz védelmi minisztérium vezetője a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (CSTO) védelmi miniszteri tanácsán számolt be az orosz hadsereg győzelmeiről – írja az iz.ru.

Oroszország a héten foglalt el 12 települést Harkivban

– számolt be róla Belusov. 

Az elmúlt napokban több forrás is arról számolt be, hogy a Biden-adminisztráció fű alatt engedélyt adott arra az ukránoknak, hogy oroszországi célpontokra lőjenek amerikai fegyverekkel, igaz, az engedély csak Harkiv környékére korlátozódik. Az orosz határhoz közel fekvő város Kijev után a második legnagyobb Ukrajnában, amely ellen a közelmúltban az orosz hadsereg ismét nagyobb offenzívát indított. A Fehér Ház azonban a napvilágra kerülése után egyből cáfolta ezt az információt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.