BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drámai veszteség érte Amerikát: lezuhant a világ legmodernebb vadászgépe – videó

Egy F–35A Lightning II Multirole Fighter vadászrepülőgép zuhant le Új-Mexikóban helyi idő szerint 14 óra körül.

Az Amerikai Egyesült Államokbeli Új-Mexikóban baleset történt, amelyben a helyi média szerint lezuhant egy F–35A-ös vadászrepülőgép. A baleset tegnap következett be, nem messze Albuquerque-től, helyi idő szerint 14 óra körül.

A gépen csak a pilóta tartózkodott, aki stabil állapotban van, de súlyosan megsérült. 

A balesetben megsemmisült F–35A Lightning II Multirole Fighter vadászrepülőgép az egyik legmodernebb az Egyesült Államok flottájában.

A gép hasonló teljesítményre képes, mint a Gripen E vadászgépek, melyekkel a hírek szerint a Magyar Honvédség is kacérkodik.

A közeli légierő támaszpontjának szóvivője elmondta, hogy a pilóta a texasi Fort Worth-i bázisról szállt fel. Úti célja az Edwards bázis volt Kalifornia államban. A pilóta először az Albuquerque külvárosában található Kirtland légibázison szállt le tankolni.

„A pilóta biztonságosan katapultált áll a Lockheed Martin közleményében az ABC News szerint. – A biztonság a prioritásunk, és követjük a megfelelő vizsgálati protokollt” – tették hozzá.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.