BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videón a franciaországi fogolyszöktetés

A brutális támadásban három börtönőr vesztette életét, és megszökött egy bebörtönzött bandavezér.

Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le Franciaországban, amikor maszkos fegyveresek támadtak meg egy rabszállító autót, három fegyőrt megölve és további hármat súlyosan megsebesítve egy autópálya-kapunál.

At least two prison guards killed during a shooting  in Incarville, Franceepa11339830 French policemen stand guard at the toll station of Incarville, near Rouen, in the North of France, where gunmen ambushed a prison van on 14 May 2024, killing two prison guards and helping a prisoner to escape. Three other prison guards were severely wounded, according to Justice minister Eric Dupond-Moretti. A major police manhunt has been launched to find the gunmen and the escaped prisoner,  identified as a 30-year-old drug dealer from northern France, according to the Paris prosecutor's office.  EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON, fogolyszöktetés
Fotó: MTI / EPA

A támadók egy bandavezért szabadítottak ki az akcióval, a Légy becenevű Mohamedet. A támadás Rouen és Evreux között történt az autópályán, az incarvillei fizetőkapunál. 

Franciaországban legutóbb 1992-ben haltak meg fegyőrök hasonló körülmények között. A megszökött rab felkutatására hajtóvadászat indult, egyelőre sikertelenül.

Az ügyben Emmanuel Macron francia elnök is megszólalt az X közösségi oldalon, és ígéretet tett arra, hogy mindent megtesznek az elkövetők felelősségre vonása érdekében.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.