BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A háborúpárti Manfred Weberrel találkozik Magyar Péter Budapesten

A Tisza Párt politikusa arról tárgyal, hogy pártja csatlakozhat-e az Európai Parlament néppárti frakciójához.

Pénteken találkozik a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter és a háború pártján álló Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke – közölte Facebook-oldalán szerdán maga Magyar.

manfred weber, magyar péter
Fotó: Sven Hoppe / DPA / DPA Picture-Alliance via AFP

A többek között a sorkatonaság visszaállítását is szorgalmazó Weber azért látogat Budapestre, hogy tárgyaljon a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének néppárti frakcióhoz való csatlakozásáról – írja a Magyar Nemzet.

Magyar szerint az EPP elsöprő többsége támogatja a Tisza Párt újonnan megválasztott képviselőinek a felvételét a frakcióba, szerinte csak a jelenleg is a frakcióban ülő KDNP-képviselő az egyetlen, aki ellenzi.

A néppárti vezető nevéhez fűződik az a Weber-terv néven elhíresült háborús ötlet, 

miszerint minden uniós országban vissza kellene állítani a sorkatonaságot. Erről az újonnan felálló Európai Parlamentben lehet majd szó.

Egy hónapja Németországban már napirendre került a téma, amikor arról szavazott a Kereszténydemokrata Unió (CDU), hogy tárgyaljanak a kötelező katonai szolgálathoz való fokozatos visszatérésről. E párt szövetségesének, a bajor Keresztényszocialista Uniónak (CSU) tagja Weber.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.