BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Iszlám Állam emberei ejtettek túszokat egy orosz fogolytáborban

Az Iszlám Állam támogatóinak nevezték magukat azok a személyek, akik túszokat ejtettek egy fogolytáborban a rosztovi régióban.

A rosztovi 1. számú fogolytábor őreit az előzetes letartóztatásban lévő két személy ejtette túszul. A túszejtők magukat az Iszlám Állam terrorszervezet híveinek vallották. 

Izvesztyia forrása szerint a túszejtők még szabadlábon terveztek terrortámadást, de annak előkészítése közben őrizetbe vették őket. Jelenleg is folynak a tárgyalások a túszok szabadon bocsátásáról.

Korábban aznap a vádlott, akit a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat főosztályának 1. számú előzetes letartóztatási központjának egyik zárkájában tartottak fogva, túszul ejtette a büntetés-végrehajtás két alkalmazottját. 

A Nexta egy feltvételt is közzétett a túszejtőkkel. A lap tájékoztatása szerint, az ISIS-hez köthető vádlottak elfogták az orosz Rosztov-Don fogolytábor őreit. Kitörték cellájuk ablakrácsait, és bejutottak a szolgálati helyre. Az azonosított túszejtők között vannak olyan személyek, akiket korábban már elítéltek az ISIS-szel való kapcsolatuk miatt.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.