BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BRFK: kiadta az egyik feltételezett antifa támadót a német hatóság Magyarországnak

Már a magyar hatóságok kezében van a tavaly februárban Budapesten elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények egyik feltételezett elkövetője. A terhelt már Budapesten van, a vallomástételt pedig megtagadta.

Kiadta a német hatóság Magyarországnak a tavaly februárban Budapesten elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények egyik feltételezett elkövetőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken. A tájékoztatás szerint a 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján tavaly decemberben fogták el Berlinben.

A magyar hatóságok kezére adott terhelt nem tett vallomást / Fotó: Magyar Nemzet

A BRFK életvédelmi osztályának nyomozói pénteken az osztrák–magyar határon vették át a férfit, majd Budapestre szállították – ismertette a rendőrség. Közölték, hogy életveszélyt okozó testi sértés kísérletének és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a vallomástételt megtagadta. Hozzátették, 

a gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a 2023 februárjában elkövetett, antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak. További tizennégy elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat fogtak el külföldön, az egyikük kiadatása történt meg pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.