BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánikban a demokrata donorok a Biden–Trump-vita után

Az elnöknek szerintük ki kell szállnia a versenyből a katasztrofális teljesítménye után.

A Demokrata Párt legnagyobb anyagi támogatói a színfalak mögött megkongatták a vészharangokat Joe Biden elnök nagyon rossz teljesítménye miatt az első elnökjelölti tévévitán.

Joe Biden lefagyott, ismételte magát, pánikba ejtette a donorokat / Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

„Katasztrófa – mondta az egyikük, aki azt tervezi, hogy részt vesz Biden szombatra tervezett pénzgyűjtő rendezvényén Hamptonsban. –Borzalmas. Rosszabb, mint lehetségesnek hittem. Mindenki, akivel beszélek, azt mondja, hogy szerinte Bidennek vissza kellene lépnie” – mondta a CNBC-nek neve elhallgatását kérve.

Húsz perc után megcsörrentek a telefonok

A portál munkatársai már a 90 perces vita első húsz perce után csak aggodalmat és pánikot hallottak a donoroktól, és nem csupán tőlük. „Vége a dalnak” – nyilatkozta egy régi demokrata kampánytanácsadó, aki több mint egy évtizede segít pénzt gyűjteni kongresszusi vezetőknek, és 2020-ban ezt tette Bidennek is.

„Bidennek vissza kell lépnie. Most azonnal ki kell szállnia, ha nem akarja, hogy k...ra megsemmisítsék”

– jelentette ki a téma érzékenysége miatt szintén név nélkül nyilatkozó tanácsadó, aki azt is elárulta, hogy beszélni fog a tévévitán történtekről Jaime Harrisonnal, a párt elnökével.

Az egyik demokrata megadonor tanácsadója szintén tragikusnak minősítette a vitát Biden szempontjából. „Rosszabb, mint Ronald Reagan 1984-es, George W. Bush 2004-es vagy Barack Obama 2012-es teljesítménye” – mondta három híresen pocsék vitateljesítményről.

A bajok már a közvetítés elején elkezdődtek Biden számára, 

lefagyott, ismételte magát, hosszan kivárt a mondat közepén, 

végig rekedt volt a hangja és halkan beszélt, amit a munkatársai azzal próbáltak magyarázni, hogy megfázott.

President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN
Joe Biden számára katasztrofálisan sikerült az első elnökjelölti tévévita / Fotó: Andrew Caballero-Reynolds /AFP

Kamala Harris próbálta védeni az elnököt

Még Kamala Harris alelnök is elismerte, hogy Biden nem volt csúcsformában, de megvédte az elnököt.

 „Igen, lassan lendült bele, de erősen finiselt” – mondta Bidenről a CNN-nek.

Kate Bedingfield, a Biden korábbi kommunikációs igazgatója nem ért egyet vele. „Az lett volna a legfontosabb, hogy bebizonyítsa az amerikaiaknak, hogy van energiája, állóképessége, és nem tette. Nagyon kiábrándító volt a teljesítménye, nem hiszem, hogy lehetne másképp fogalmazni” – mondta.

Két hónappal a demokrata konvenció előtt azonban nagyon nehéz, bár nem lehetetlen lecserélni Bident, ehhez azonban az elnök beleegyezése kell.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.