BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Nike lance une Air Max 97 recouverte de cristaux de Swarovski au prix de 400 Dollars ***EXCLUSIVE***

Egyedi sneakerekkel kerestek milliókat az interneten – a NAV lecsapott rájuk

Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizték a NAV munkatársai, és több millió forint értékben adószám nélküli értékesítéseket fedtek fel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön közölte, többek között egy olyan magánszemélyt is ellenőriztek, aki közösségi oldalakon üzletszerűen árult limitált gyártású vadonatúj sneakereket és kiegészítőket. A bankszámlaforgalom lekérdezése után, az elektronikus információkat követve további két, online csoportban aktívan kereskedő ember ellenőrzését is elindították a revizorok. 

Nike lance une Air Max 97 recouverte de cristaux de Swarovski au prix de 400 Dollars ***EXCLUSIVE***
Limitált gyártású cipők kereskedőit ellenőrizte a NAV / Fotó: Bestimage (illusztráció)

A hivatal munkatársai nyilatkoztatták az eladókat tevékenységükről, bevételeikről, és a bekért banki adatok alapján elemezték az áruforgalmat. Megkeresték az értékesített termékeket szállító csomagküldő szolgáltatókat és a vevőket is. 

Az egyik eladóról hamar bebizonyosodott, hogy tevékenységét adószám nélkül végezte. 

A NAV ellenőrei százötvennél is több adásvételt mutattak ki, az eladott cipőkből csaknem négymillió forintnyi jóváírás érkezett a bankszámlára. 

A tájékoztatás szerint 

a másik eladó néhány hónap alatt félszáznál több terméket adott el, ebből több mint négymillió forint jövedelme származott. A harmadik sneakerárus 2019-től 2021 őszéig szintén adószám nélküli értékesített, ez idő alatt 9 millió forint értékben adott el termékeket. Ezután katás vállalkozó lett, és 92 millió forintnyi bevétele származott az eladásokból,

miközben ezekről az adásvételekről sem nyugtát, sem számlát nem állított ki. 

A NAV elrendelte a három kereskedő utólagos ellenőrzését. Két eladónál a bankszámlaadatok alapján Elf Bar-értékesítést is találtak. A bekért vevői nyilatkozatok megerősítették ezt az információt, így a NAV mindkét eladónál jövedéki jogsértést is megállapított – olvasható a közleményben. 

Rekordáron keltek el Michael Jordan bajnoki cipői

A Sotheby’s aukciósház árverésén került kalapács alá a The Dynasty Collection névre keresztelt cipőgyűjtemény. A kollekció Michael Jordan bajnoki cipőit tartalmazza, amelyeket a Chicago Bulls játékosaként az NBA hat bajnoki döntőben viselt. A cipőkben mind MVP lett az NBA-sztár.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.