BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Néhány szavazaton múlhat, ki lesz a budapesti főpolgármester

Ahogy halad előre a szavazatok összeszámlálása, egyre szorosabban alakul Karácsony Gergely és Vitézy Dávid párviadala a budapesti főpolgármesteri székért.

Rendkívül szorosan alakul Karácsony Gergely és Vitézy Dávid versenye a budapesti főpolgármesteri székért, az is előfordulhat, hogy néhány szavazat dönt majd.

Budapest, 2024. június 3.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszél A közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló! című, akcióval egybekötött sajtótájékoztatón a Blaha Lujza téren 2024. június 3-án.MTI/Hegedüs Róbert
Vitézy Dávid / Fotó: Hegedüs Róbert

A szavazatok 92,17 százalékának feldolgozása mellett (éjjel fél 2 közeledtével) Vitézy Dávid a szavazatok 47,49 százalékával vezet, de ott van a nyomában a jelenlegi polgármester, Karácsony Gergely, 47,46 százalékkal.

Szavazatokra lefordítva: Vitézyre az eddig feldolgozott szavazólapokon 339 261-en voksoltak, Karácsony 339 006 szavazatnál tart, az előny tehát mindössze néhány száz szavazat.

Vitézy előnye a szavazatszámlálás megkezdése után még 2-3 százalékpont volt, ez azután szűkült, de nem egyenletesen, a hátralévő 8 százaléknyi szavazat összeszámlálása után tehát még minden lehet.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje pénteken lépett vissza Vitézy javára, szorossá téve a versenyt. Zavart okozhatott ugyanakkor, hogy a neve a két nappal később tartott szavazáson ki volt húzva a szavazólapról, így akár az érvénytelen szavazatok újraszámlálása is okozhat még izgalmakat, miután kialakul az első eredmény.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.