BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: Weberhez képest Ursula von der Leyen egy ministráns kislány

Orbán Viktor szerint vannak, akik a mérsékeltebb jobboldali politikában hisznek, ők szavaznak a néppártra, azonban a jobbközép tömörülés rendre baloldalra szavaz.

A miniszterelnök úgy látja, hiába tolódott jobbra az európai közvélemény, ez nem formálódik át politikai hatalommá, az Európai Néppárt ugyanis ellopja a szavazókat „jobbról balra”. Orbán Viktor a péntek reggeli interjújában úgy fogalmazott, hogy 

Manfred Weber régi ellensége Magyarországnak. Hozzá képest Ursula von der Leyen csak egy ministráns kislány.

Viktor Orban - Manfred Weber meeting in Budapest
Orbán Viktor miniszterelnök  és Manfred Weber még 2015-ben Budapesten / Fotó: Anadolu  / AFP

A miniszterelnök azt is mondta, hogy

amíg Manfred Weber vezeti az Európai Néppártot, mindegy, hogy mit mondanak, a kormányfő szerint Webernek egyetlen célja van, hogy ártson Magyarországnak.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a Fidesznek döntő szava volt abban, hogy nem lett a bizottság elnöke Weber, aki azt is kijelentette, hogy nem számít a magyarok szavazataira.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője azt nyilatkozta még a választások előtt, hogy szívesen együttműködne Magyar Péterrel. Hozzátette: örül Magyar érdeklődésének, a néppárt ajtaja pedig nyitva áll. Június 9-én miden idők legnépszerűbb európai parlamenti választása zajlott le Magyarországon: az Európai Parlament 21 magyar képviselője közül tizenegyet ad a Fidesz–KDNP, hetet a Tisza Párt, kettőt a DK–MSZP–Párbeszéd és egyet a Mi Hazánk Mozgalom küldhet. 

A választások után a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter és Manfred Weber a magyar fővárosban egyeztetett, majd a KDNP bejelentette, hogy otthagyja az európai parlament néppárti frakcióját, ha a Tiszát felveszik. Magyar Péter pártja később csatlakozott az Európai Néppárthoz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.