BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint egy tucat amerikai szabotázsbrigád működhet Ukrajnában

Oroszország arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati katonák már aktívan tevékenykednek Ukrajnában. Moszkva szerint azok az amerikai tisztek, akik állítólag kiképzőként segítik Kijevet, valójában terrorakciók szervezésében vesznek részt. Egy magas rangú orosz tiszt arról beszélt, hogy több mint egy tucat amerikai szabotázsbrigád lehet Ukrajnában.

Egy magas rangú orosz diplomata szerint 14 amerikai vezetésű szabotázs- és felderítő csoport működik Ukrajnában – írta meg a Bloomberg. A szabotázsbrigádok terrorista akciókat szerveznek.

January 2, 2024, Kyiv, Ukraive: KYIV, UKRAINE - JANUARY 02, 2024 - Flash from an explosion during the morning Russian missile attack on Kyiv, capital of Ukraine. (Credit Image: © Evgen Kotenko/Ukrinform via ZUMA Press Wire)
szabotázs brigád
Több mint egy tucat amerikai szabotázsbrigád működhet Ukrajnában / Fotó: Evgen Kotenko/Ukrinform / ZUMA Press Wire

Egy Kreml-barát napilapban jelent meg egy interjú, ami szerint Moszkvának bizonyítéka van rá, hogy Ukrajnában összesen 92 szabotázs- és felderítőcsoport tevékenykedik, ezek között pedig 14 amerikai alakulat van. A bécsi orosz fegyverellenőrzési küldöttség vezetője szerint a Fehér Ház ezt nem is titkolja, a bizonyítékok ott vannak a Pentagon nyilvános dokumentumaiban.

Azok a tábornokok és tisztek, akik látszólag csak kiképzőként vannak jelen Ukrajnában, valójában terrorista akciókat szerveznek Oroszország ellen

– mondta Konsztantyin Gavrilov. Hozzátette, hogy az Ukrajnáért harcoló külföldiek száma egyre csökken, mivel „Kijev őket küldi a húsdarálóba”. Szerinte az ukránok mellett harcoló külföldi zsoldosok száma nagyjából 20 ezer fő körül tetőzhetett.

Tovább rángatják az oroszlán bajszát – Lengyelország hadköteles ukránokat soroz be Ukrajna számára

Újabb állomásához ért az ötletelés, hogy miképpen tudja támogatni Ukrajnát Európa.

Gavrilov állítása szerint a külföldi zsoldos csapatok jelenlétét adminisztratív trükkökkel leplezik, de valójában államilag szervezett beavatkozásról van szó. Mint kifejtette, a nyugati országok nem kockáztatják meg, hogy vállaltan katonákat küldjenek Ukrajnába. Az egységeiket arra utasítják, hogy vegyenek ki szabadságot és így, mint magánember utazzanak a frontra Oroszország ellen harcolni. A valóság viszont az orosz tiszt szerint az, hogy államilag szervezett akciókról van szó.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.