BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törölte a Facebook Orbán Viktor beszédét

A hét végén a Facebook átmenetileg törölte Orbán Viktor Békemeneten elmondott beszédének felvételét.

Törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök Békemeneten elmondott beszédének felvételét – számolt be a Híradó.hu. A Facebook azzal indokolta a döntést, hogy szerinte a felvételen veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztottak meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak. A videót később újra elérhetővé tették.

békemenet

bencsik
Fotó: Shutterstock

Mindez azért is érdekes, mert Magyar Péter európai parlamenti listájának második helyén Dávid Dóra, a Facebookot tulajdonló Meta jogtanácsosa is szerepel.

A Magyar  Nemzet cikke szerint szombaton, közvetlenül a Békemenet után Magyar Péter online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt. Magyar Péter egyúttal azt is elmondta, az ügyben a médiahatósághoz fordul, és rémhírterjesztés miatt beperli a magyar miniszterelnököt. Azt is mondta, hogy

írni fognak hivatalos megkeresést az összes közösségi médiaplatformnak, ahol az orosz–ukrán háborúról szóló hirdetések mennek.

A portál szerint érdemes tisztázni a legfontosabb közösségi médium jövőbeli európai szabályozását, a választásokon induló jelöltek egyenlő feltételek mellett zajló versenye kapcsán. A lap hozzáteszi, hogy Dávid Dóra egyelőre nem vállalt olyan közszerepléseket, ahol egyáltalán lehetőség lenne kérdezni tőle az életútjáról.

Békemenet 2024: kiszámoltuk, mennyien voltak – kijózanító videó

Ahogy az lenni szokott, ezúttal is komoly számháború tört ki arról, hányan voltak a Békemeneten. Készítettünk egy becslést, hogy megválaszoljuk, hány embert mozgatott meg június 1-jén a Békemenet.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.