BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb halálos áldozatai vannak a németországi viharoknak, a kancellár is a helyszínre ment

A kancellár szerint a szélsőséges időjárás cselekvésre szólít fel a klímaválság ellen, miután legalább négy ember meghalt, és több ezren evakuáltak.

Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy az ország déli részén tapasztalható áradás cselekvésre szólít fel a klímaválság ellen, mivel a katasztrófa halálos áldozatainak száma nőtt, és ezrek néztek szembe egy újabb éjszakát otthonuk elhagyásával – írta a The Guardian.

Floods in Bavaria - Reichertshofen
német vihar áradás
Scholz a vihar okozta áradások helyszínére ment / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Legalább négyen meghaltak, mások eltűntek, több ezren kényszerültek evakuálni, miután a hétvégi özönvízszerű esőzések kiterjedt áradásokat okoztak Bajorországban.

Olaf Scholz hétfőn a Münchentől északra fekvő, árvíz sújtotta területen lévő Reichertshofenben tett látogatásáról azt mondta, hogy az ilyen áradások többé nem „egyszeriek”.

„Ez azt jelzi, hogy itt van valami. Nem szabad elhanyagolnunk az ember okozta klímaváltozás megállításának feladatát” – mondta újságíróknak. Az árvizek „figyelmeztetés, amelyet magunkkal kell vinnünk” – tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.