BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Választások 2024: Lemondták a támadás után a dán kormányfő kampányeseményeit

Az elkövetőről annyit tudni, hogy lengyel és ittas volt.

Lemondták a dán kormányfő utolsó kampányeseményeit a vasárnapi európai parlamenti választás előtt, miután egy férfi bántalmazta péntek este Mette Frederiksent.

A dán kormányfőt megrendítette a támadás / Fotó: AFP

A miniszterelnököt egy férfi lökte meg Koppenhága belvárosában, a közlemény szerint Frederiksen kissé megrándította a nyakát, ennek ellenére „jó állapotban van, bár megrendítette az incidens”.

Az elkövetőt, aki lengyel állampolgár, vizsgálati fogságba helyezték, szombaton jelent meg a koppenhágai bíróság előtt. A helyszíni beszámolók szerint a 39 éves férfi magas, sötét hajú, pólót és kapucnis pulóvert viselt. Azt még vasárnap sem lehetett tudni, mi késztette a támadásra, de június 20-ig előzetes letartóztatásban marad – számolt be a Politico.

A koppenhágai sajtó közleménye szerint azonban nem úgy tűnik, hogy politikai lett volna a motivációja, alkohol és kábítószer hatása alatt állt, amikor meglökte a kormányfőt. Csak annyit tudni róla, hogy egy ideje már Dániában tartózkodott.

Frederiksen a tervek szerint szombaton még öt városban vett volna részt kampányeseményen, mielőtt vasárnap reggel megkezdődött a szavazás. A közvélemény-kutatások szerint Frederiksen szociáldemokrata pártja számíthat a legnagyobb támogatásra.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.