BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Választások 2024: nem megy zökkenőmentesen a szavazás Belgiumban

Technikai problémákat jeleztek több helyről is, van, ahonnan átirányítják a szavazókat.

Belgium több részén is visszafordították a választókat a szavazóhelyiségekből súlyos technikai problémák miatt. Bár a belügyminisztérium szóvivője azt közölte, hogy a gondok nagy részét megoldották, sajtójelentések szerint még mindig nem megy minden zökkenőmentesen több körzetben.

Több belga szavazóhelyiségben küzdenek technikai problémákkal / Fotó: AFP

A La Libre című lap internetes oldalán arról számolt be, hogy a probléma a szavazókörök elnökeinek a számítógépeit érintette, és délelőtt 11 után kezdett javulni a helyzet. A 4207 számítógépéből nyolcnál azonban még délután is voltak technikai problémák, négynél Brüsszelben, háromnál Flandriában és egynél egy a német nyelvű közösségben.

Ezeken a helyeken csak akkor nyithatnak ki a szavazóhelyiségek, ha a számítógépek újra működnek.

Egyes esetekben a szavazókat egy másik közeli szavazóhelyiségbe irányították át.

Körülbelül 400 technikus dolgozik azon, hogy megbirkózzanak a technikai nehézségekkel.

Az ország nagy részén (394 városban) az irodák 14 óráig tartottak nyitva, de 187 városban, köztük a teljes brüsszeli régióban, a szavazóhelyiségeket 16 óráig nem zárják be.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.