BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vitézy Dávid: a kormány egy 21. századi városfejlesztési víziót támogatott, amikor visszaléptette jelöltjét

A kormány nem őt, hanem a valódi városfejlesztést támogatta azzal, hogy Szentkirályi Alexandrát visszaléptette – mondta Vitézy Dávid. Szólt arról is, hogy a 101 pontos városfejlesztési program összeállításánál figyelembe vették a beérkezett 5700 észrevételt, és kirakják Gyurcsány embereit a városházáról.

„A kormány nem engem, hanem egy 21. századi, progresszív városfejlesztési víziót támogatott, amikor visszaléptette jelöltjét a főpolgármester-választásra a harmadik helyről – jelentette ki Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten. Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: Budapest lemaradó pályán van Prágához vagy Varsóhoz képest. Leállt a város fejlődése, nincs folyamatban semmilyen nagy közlekedési, köztéri fejlesztés, útfelújítás. Ezen változtatni kell.

Vitézy Dávid
Vitézy Dávid: meghaladjuk azt a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, amely az elmúlt öt évben a Városházán zajlott / Fotó: Vitézy Dávid / Facebook

A következő nagy lépést, amit meg kell tenni, hogy „meghaladjuk azt a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, amely az elmúlt öt évben a Városházán zajlott, és végre fejlődő pályára állítjuk Budapestet – emelte ki.
Elmondta, 

a kampány elején sokan kételkedtek, és lehetetlen feladatnak tűnt, hogy szakmai programmal haladják meg a két nagy oldal Budapest-politikáját, a pártpolitikai csatározásokat.

Évtizedeken át azt állították, hogy rajtuk kívül nincs alternatíva, de 

bebizonyítottuk, hogy a budapestieket nem az orbánozás és gyurcsányozás érdekli, hanem a város valós ügyei: hogyan tegyük élhetővé és biztonságosabbá a külső kerületi csomópontokat,

„tisztábbá a közösségi közlekedést, vagy hogyan zöldítsük tovább a Népligetet.”
Közölte, hogy a budapestiek részt vettek a programalkotásban, az 5700 beérkezett javaslatot pedig beépítették a részletes, 101 pontból álló szakmai programba, amelyet több mint 40 ezren le is töltöttek.
Vitézy Dávid hangsúlyozta: egyik nagy párttal sem kötnek megállapodást, 

Gyurcsány embereit kirakják a Városházáról, és ott nem lesznek pártkáderek.

A főpolgármester-jelölt úgy értékelt, az utolsó napokban agresszívvá vált a kampány. Karácsony Gergely választási csalást követ el azzal, hogy impresszum nélküli plakátokat helyeznek ki, vagy maga rongálja meg a plakátokat, ami méltatlan egy európai városvezetőhöz – mondta.
A választási bizottságoknál, a rendőrségen elindították a szükséges eljárásokat – tette hozzá. Kérdésre válaszolva közölte, várhatóan széttöredezett lesz a Fővárosi Közgyűlés, és megválasztása esetén ügyek mentén kíván majd együttműködni a pártokkal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.