BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest, 2024. június 3.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszél A közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló! című, akcióval egybekötött sajtótájékoztatón a Blaha Lujza téren 2024. június 3-án.MTI/Hegedüs Róbert

Vitézy Dávid: az egyetlen esélyes kihívó én vagyok

Vitézy Dávid szerint akik valóban változást akarnak Budapesten, és nem csak hangzatos videókban akarnak megszabadulni „Gyurcsány embereitől a Városházán”, illetve Draskovics Tibortól a BKK-ban, azoknak valójában egyetlen esélyük van erre: ha rá szavaznak. Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, mára egyértelművé vált, hogy ő az egyetlen esélyes kihívója Karácsony Gergelynek. Kijelentette: a győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazóinak kezében van.

„Nyolcvan nappal ezelőtt kezdtem a főpolgármesteri kampányom. Akkor azt mondtam, hogy Budapesten minden csak a két nagy pártpolitikai oldal csörtéiről szól, a város egy helyben toporog, a valós ügyekről nem beszél senki. A kampányban ez megváltozott. Az indulásom miatt végre beszédtéma lett 

  • a közösségi közlekedés biztonsága, 
  • a leállított nagy fejlesztések ügye, 
  • Budapest rozsdaövezeteinek jövője. 

Végre nem volt elég csak orbánozni és gyurcsányozni, hanem Budapestről kellett és lehetett beszélni” – írja közösségi oldalán Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelöltje. 

Budapest, 2024. június 3.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszél A közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló! című, akcióval egybekötött sajtótájékoztatón a Blaha Lujza téren 2024. június 3-án.MTI/Hegedüs Róbert
Vitézy Dávid szerint a győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazóinak kezében van / Fotó: Hegedüs Róbert

 

Vitézy Dávid: a győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazói kezében van

Hozzátette: még három nap van a választásokig, és azt látom, a Partizán főpolgármester-jelölti vitája után 

a különbség napról napra csökken köztem és Karácsony Gergely között

– különösképp, hogy a Fidesz jelöltje oda sem mert jönni a vitára.

Úgy gondolja, azóta újabb és újabb közvélemény-kutatások mutatják ezt, és valójában 

mára a győzelem kulcsa Szentkirályi Alexandra szavazóinak kezében van. 

„Akik valóban változást akarnak Budapesten, akik nem csak hangzatos videókban akarnak megszabadulni »Gyurcsány embereitől a Városházán« és Draskovics Tibortól a BKK-ban, azoknak valójában egyetlen esélyük van erre: ha rám szavaznak. Mára egyértelművé vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok” – állapította meg Vitézy.

Posztjában hangsúlyozta: aki új főpolgármestert szeretne Budapesten, annak rá kell szavaznia, mert „nem csak Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jönnek majd”. Úgy véli, új korszak kezdődik, mivel szakemberekre bízzák a város és a fővárosi cégek vezetését.

 

 

„Karácsonynak egyetlen konkrét, számonkérhető, világos programpontja vagy terve sincs”

Emlékeztet, hogy még három nap van a választásig, és „amíg Karácsony Gergely a DK listavezetőjeként megint sugárban hány a politikától, utána pont azt csinálja, amire panaszkodik: másokat minősítget, acsarkodik, kitalált történetekkel próbálja igazolni a mondanivalóját, és magát örök áldozatként állítja be”. 

Szerinte az elmaradt munkára egyetlen magyarázat van: mindenki más fideszes. Azzal folytatja, hogy Karácsonynak egyetlen konkrét, számonkérhető, világos programpontja vagy terve sincs már Budapestről, csak a saját és a DK pozíciójának megőrzése. Szentkirályi Alexandra interjúja talán pedig gyakorlatilag semmi másról nem szól, mint Gyurcsányról – összesen 29 alkalommal hangzik el a neve egyetlen cikkben.

A főpolgármester-jelölt saját elmondása szerint azért indult ezen a választáson, hogy egyszerre, két szavazattal legyőzzék mindkét jól ismert, régi pártpolitikai ajánlatot: „azt, amelyik gyurcsányozik, de Lázár János mezőhegyesi ménesbirtokát fontosabbnak tartja, mint a nemzet fővárosának fejlesztését. És azt is, amelyik csak orbánozik, de Budapesten nincs más mondanivalója már, mint a panaszkodás, másokra mutogatás, üres moralizálás, mert a városért végzett munkát elbliccelték.” 

Végezetül arra hívja fel a figyelmet, hogy „vasárnap ezt a kettőt együtt kell legyőzni, erről döntenek”. 

„A tények egyértelműek, aki változást szeretne Budapesten, annak az az esélyes kihívót kell támogatnia, hisz győzni, Budapestet végre fejlődő pályára állítani csak így tudjuk. Vasárnap Vitézy 2x!” –  jegyezte meg.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.