BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
zelenszkij

Zelenszkij: győzni fogunk az új haditervünkkel

Az átfogó terv 2024 végéig készülne el. Zelenszkij szerint ez nemcsak a hadseregről szólna, hanem az ország infrastruktúrájának újjáépítését is magába foglalná.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Kijev „világos és részletes” tervet készít a háború befejezésére, amelyet még az idén be fog mutatni nyugati szövetségeseinek – írta az Ukrainska Pravda.

Zelenszkij
Zelenszkij szerint év végére elkészül Ukrajna bombabiztos haditerve / Fotó: AFP

Az elnök a tervről a Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnökkel tartott találkozóját követő sajtótájékoztatón számolt be.

Kijev a nyugati szakértők segítségével egy átfogó terven dolgozik, amely nemcsak a hadszíntéren garantálná a győzelmet, hanem diplomáciai úton is a békéhez vezetne, valamint az ország újjáépítésének is kijelölné az útját 

– közölte Zelenszkij, hozzátéve, hogy különösen nagy figyelmet fordítanak az energiának, az élelmezésbiztonságnak és a nemzetközi kereskedelemnek újjáépítésének.

A tartós béke érdekében Kijev úgy akar véget vetni a háborúnak, hogy a béke feltételeit minden partnere támogatni fogja. Zelenszkij ugyanakkor megjegyezte, hogy nem minden csak Ukrajnán múlik, és a sikeres diplomáciához hadi sikerekre, ehhez pedig további katonai támogatásra van szükségük.

Szerinte egy világos és részletes terv már 2024-re végére már készen lesz.

EU-csúcs: Zelenszkijjel és egy fontos megállapodással indulhat a tárgyalássorozat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök várhatóan részt vesz az Európai Tanács csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójának első napján – értesült a Világgazdaság Brüsszelben. Helyi forrásunktól megtudtuk, az EU-csúcson nagy esély van arra, hogy az Európai Unió biztonsági megállapodást kössön Ukrajnával.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.