BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Életveszélyes budapesti népszokás: továbbra is száguldópályának használják az Árpád hidat

Mindössze két hét alatt több mint 400 gyorshajtót fogtak el az Árpád hídon a rendőrök. Azonban átlagosan mindössze 20 ezer forintba került nekik a száguldás.

Hiába okoztak az utóbbi időben több tragikus balesetet is az Árpád hídon padlógázt nyomó sofőrök, a száguldásról az arra haladó autósok nem tudnak lemondani, legalábbis erre utal, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai közlése szerint alig két hét alatt több mint 400 gyorshajtót csíptek el a hídon a rendőrök.

Budapest,,Hungary,-,07.14.2024,-,Árpád,Bridge,In,Budapest, Árpád-híd, gyorshajtás
Sokan tévesztik össze versenypályával az Árpád hidat / Fotó: Shutterstock

A police.hu oldalon olvasható bejegyzés szerint a július 15-től július 28-ig tartó akció eredményeként összesen 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők, a leggyorsabb sofőr óránként 147 kilométeres sebességgel hajtott.

További 19 gyorshajtót mozgó járműből történő sebességmérés segítségével csíptek nyakon, ám 

összesen csak mindössze 850 ezer forint közigazgatási bírságot – gyorshajtónként alig több mint 20 ezer forint – szabtak ki a száguldozókkal szemben.

Az akcióban egy olyan sofőrt is elfogtak, aki részegen, eltiltás hatálya alatt vezetett: büntetőeljárás indult ellene, valamint az alkoholfogyasztás miatt 39 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére is kötelezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.