BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az észak-koreai diktátor már készíti a lányát az öröklésre?

A dél-koreai titkosszolgálat egyre több jelet lát arra, hogy Kim Dzsongun a lányát, Kim Dzsuét készíti fel a kommunista állam jövőbeli vezetőjének. Az észak-koreai diktátor egyre többször mutatkozik a lányával.

Kim Dzsongun lánya egyre többször megjelenik az apja mellett kulcsfontosságú eseményeken. A dél-koreai titkosszolgálat (NIS) azt gyanítja, hogy ez azért lehet, mert Kim így készíti fel a lányát a stafétabot átvételére. Kim Dzsue először 2022-ben lépett a nyilvánosság elé, és tavaly már azt pletykálták róla, hogy ő lehet Kim Dzsongun törvényes örököse. A hírszerzések szerint az észak-koreai diktátornak két lány és egy fiú gyermeke lehet.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor a lányát jelölhette ki utódjának.
This picture taken on May 14, 2024 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 15, 2024 shows North Korea's leader Kim Jong Un (R) and his daughter Ju Ae (L) attending the inauguration ceremony of Jonwi Street in Pyongyang. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) / South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /
Kim Dzsongun észak-koreai diktátor a lányát jelölhette ki utódjának. Májusban katonai parádén mutatkoztak együtt / Fotó: AFP

A NIS szerint 

Kim nyilvános szerepléseken akarja felmérni, hogy hogyan fogadják az emberek a lehetséges trónörököst.

Kim Dzsue két éve egy ballisztikus rakéta tesztjén mutatkozott be, majd részt vett egy sporteseményen és több katonai rendezvényen is, ahol magas rangú katonatisztekkel fogott kezet. A NIS szerint a 14-15 éves lányt márciusban már nagy vezetőként emlegették az észak-koreai médiában. Ezt a címet a magas rangú vezetőkre vagy utódaikra használják Észak-Koreában.

Beteg lehet Kim Dzsongun észak-koreai diktátor

A 40 éves és 140 kilogramm körüli testsúlyú uralkodó „nagyon túlsúlyos”, ezért esetében nagy a szívinfarktus kockázata – magyarázta Lee Seong Kweun dél-koreai képviselő a titkosszolgálatokkal folytatott megbeszélése után.

Köztudott, hogy Kim dohányzik, és már 30 éves korában magas vérnyomásban, valamint cukorbetegségben szenvedett. Ezekre a krónikus betegségekre az észak-koreaiak külföldről is próbáltak gyógyszert szerezni a dél-koreai képviselő NIS-től szerzett értesülése szerint.

A Kimek uralják az országot Észak-Korea 1948-as megalakulása óta. A szakértők azt feltételezik, hogy a Kim-dinasztia uralkodása a jelenlegi diktátor után is folytatódik – értesült a Spiegel.

Kicsoda Kim Dzsue, és miért lehet ő Észak-Korea következő vezetője?

Sokáig semmit nem lehetett tudni az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun családjáról. Két évvel ezelőtt viszont a nyilvánosság elé állt Kim Dzsue, a diktátor lánya, akinek már most építik személyes kultuszát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.