BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Elon Musk

Elon Musk kiakadt az új kaliforniai nemiidentitás-törvényre: Texasba költözteti cégeit

Elege van Kaliforniából a világ leggazdagabb emberének. Egy új törvény úgy felbosszantotta Elon Muskot, hogy elköltözteti központját Texasba.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa bejelentette, további két vállalata – az X közösségi médiaplatform és a SpaceX rakétagyártó cég – székhelyét Kaliforniából Texasba helyezi át a nemi identitásról szóló új törvény miatt, mint mondta, ez volt az utolsó csepp a pohárban – írta a Reuters.

Elon Musk
Elon Musknak az új törvény volt az utolsó csepp a pohárban / Fotó: AFP

A világ leggazdagabb embere 2021-ben saját lakóhelyét változtatta kaliforniaiból texasiba, ahol nincs állami jövedelemadó a magánszemélyekre.

Musk szerint az új kaliforniai törvény, amely megtiltja, hogy az iskolai körzetek kötelezzék a tanárokat, hogy értesítsék a szülőket, ha a gyermek nemi identitása vagy szexuális irányultsága megváltozik, hozzájárult a keddi bejelentéshez.

Ennek a törvénynek és az azt megelőző sok másnak a családokat és a vállalatokat egyaránt megtámadó törvénye miatt döntött így – mondta Musk, akinek transznemű lánya van.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója az elmúlt években szókimondóvá vált a politikával kapcsolatban: gyakran kritizálja a Biden-kormányzatot és a demokraták álláspontját olyan kérdésekben, mint

  • a transzneműek jogai
  • és a bevándorlás.

A kaliforniai szavazók történelmileg támogatták a demokrata jelölteket, míg Texas a republikánusok megbízható fellegvárának számít.

Musk elmondta, hogy a SpaceX fő irodája a texasi Boca Chicában lévő meglévő létesítménybe költözik, míg az X Austinba. Az egyelőre nem világos, hogy a kaliforniai munkahelyek vagy létesítmények milyen mértékben kerülnek át Texasba.

Elon Musk hivatalosan is Donald Trumpot támogatja

Ahogy korábban a Világgazdaság is megírta, Musk kedden bejelentette, hogy hivatalosan is támogatni fogja Donald Trumpot az amerikai elnökválasztáson, a kampányához havi 45 millió dollárral járulna hozzá egy politikai akcióbizottságon (PAC) keresztül.

Musk felajánlása hatalmas lendületet adhat Trumpnak: a politikus eddig le volt maradva Joe Biden mögött az adománygyűjtési versenyben, ám a demokrata elnök támogatói az elveszített elnökjelölti tévévita óta egyre szűkmarkúbbá váltak, sokan pedig arra szólították fel, hogy lépjen vissza egy fiatalabb jelölt javára.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.