BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kulisszatitkok derültek ki Orbán Viktor ukrajnai útjáról: videóra vették, ahogy defektet kap a miniszterelnöki konvoj

A magyar kormányfő kedden titokban Ukrajnába látogatott. A rendkívüli eseményről most egy videóriport is felkerült az internetre. Ebből pedig kulisszatitkok derültek ki.

Videót osztott meg Orbán Viktor a közösségi médiában arról, hogyan zajlott az ukrajnai utazása.

Zelenszkij
Kulisszatitkok derültek ki Orbán Viktor ukrajnai útjáról / Fotó: AFP

Ebből több, eddig nem ismert részlet is megállapítható, így például, hogy a miniszterelnök autóval érkezett meg Kijevbe. Orbán Viktor azt írta a videó leírásához, hogy 

  • 2100 kilométer,
  • 3 óra tárgyalás,
  • 10 benzinkút,
  • 24 óra autózás. 

Út a békéért Kijevbe – foglalta össze a misszió célját.

A rövid videóból azonban még egy érdekes részlet biztosan látszik. Ez pedig az, hogy a miniszterelnöki konvoj – feltehetően hazafelé tartva – defektet kapott az éjszakai órákban. Az egyik kísérő jármű, egy Mercedes SUV jobb hátsó kereke lyukadt ki, amelyet még a helyszínen cseréltek. Amennyire ez kivehető a felvételen, a kerékcserét a testőrök ejtették meg egy mankókerékkel.

Orbán Viktor konvoja tucatnyi járműből állt. Először a kijevi magyar nagykövetségre érkezett a küldöttség, majd Zelenszkij az ukrán elnöki palotában fogadta a magyar kormányfőt. A látogatás rendkívüli biztonsági szervezést igényelt mind a magyar, mind az ukrán oldalon. Mindenképpen sikerként könyvelendő el, hogy a csúcstalálkozót semmiféle rendkívüli esemény nem zavarta meg.

A látogatás célt ért, Orbán és Zelenszkij számos megállapodást jelentett be. Ezekről részletesen itt írtunk.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.