BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt Orbán Viktor a Kijev elleni támadást követően

Kegyetlen támadás érte az ukrán fővárost.

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz–ukrán háború kegyetlensége szintet lépett” – írta kedden Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir
Orbán Viktor
Oroszország
Moszkva
békemisszió
tárgyalás
Vlagyimir Putyin
Orbán Viktor: beláthatatlan mértékű pusztítást áll még előttünk / Fotó: Benkő Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A magyar kormányfő megfogalmazása szerint pontosan ezért kezdtek békemisszióba kilenc nappal ezelőtt. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy 

brutális rakétatámadás érte az ukrán fővárost, 27 ember meghalt, köztük négy gyermek is, és 117-en sérültek meg.  

A támadásban a gyermekkórházat is találat ért. Joe Biden amerikai elnök hétfőn este arról beszélt, hogy az Ukrajnában a napokban végrehajtott rakétatámadások, köztük a kijevi gyermekkórházra mért csapás, szörnyű emlékeztetői Oroszország brutalitásának.

Orbán Viktor a posztjában úgy fogalmaz, hogy a „növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz”. Hozzátette, hogy csak így előzhető meg azt a „ma még beláthatatlan mértékű pusztítás, amely előttünk áll a következő hónapokban”.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.