BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
President Joe Biden, ex-presidents Barack Obama, Bill Clinton hold election fundraiser

Már Obama is Biden visszalépését követeli

A volt elnök eddig a legnagyobb támogatója volt. Biden leszereplése és Trump népszerűségének meredek emelkedése azonban már Obama számára is túl sok.

Barack Obama volt elnök a Washington Post csütörtöki beszámolója szerint Joe Biden elnök újraválasztását egyre lehetetlenebbnek tartja, ezért arra kérte a demokrata jelöltet, hogy lépjen vissza a versenyből.

President Joe Biden, ex-presidents Barack Obama, Bill Clinton hold election fundraiser
Biden már Obama szerint is elvesztette az esélyét az amerikai elnökválasztáson / Fotó: AFP

A jelentés néhány héttel azután született, hogy Bidennek a múlt hónapban megingott a Donald Trump volt elnökkel szembeni vitán nyújtott teljesítménye. A vita óta több vezető demokrata szólította fel Bident, hogy szálljon ki az elnökválasztási versenyből, amely novemberben Trump ellenében indul, de Biden rendíthetetlenül kitartott amellett, hogy folytatja kampányát.

Annak ellenére, hogy nyilvánosan támogatja Bident, Obama állítólag megbeszéléseket folytatott számos aggódó demokratával, köztük Nancy Pelosi volt képviselőházi elnökkel 

– jelentette a The Washington Post névtelen forrásokra hivatkozva, akik állítólag tudnak a beszélgetésekről.

A források szerint Obamát aggasztja, hogy a közvélemény-kutatások egyre távolodnak Bidentől, hogy az elnök és a demokrata párt elveszíti az adományozókat, és hogy Trump számára kitágul a választási út – jelentette a The Post.

Amerikai elnökválasztás: Obama és Clinton dollármilliókat segített összekalapozni Joe Bidennek

A rendezvényen több ezren vettek részt, voltak, akik 225 dollárt, volt, aki félmillió dollárt fizetett egy-egy belépőjegyért.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.