BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy erőkkel érkezett meg Orbán Viktor konvoja Kijevbe – videó

Levideózták Orbán Viktor miniszterelnök konvoját az ukrán fővárosban. A sajtó szerint az Orbán–Zelenszkij-találkozó előfeltétele volt az, hogy a kárpátaljai magyar kisebbségek jogainak kérdése megoldódjon.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az ukrán fővárosban Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat. A magyar kormányfő szóvivője közölte, hogy a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar–ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is.

Fotó: AFP

A magyar konvoj megérkezéséről a fehérorosz Nexta hírügynökség is kirakott egy felvételt, amelyet egy autó vezetőüléséről vettek fel. A magyar kormányfő delegációját több megkülönböztetett jelzésű autó, kisbusz, rendőrségi jármű kísérte Kijevben.

A miniszterelnök látogatására a háborúban álló szomszéd országba azt követően kerül sor, hogy Magyarország átvette ez Európai Unió  soros elnökségét. A The Guardian a látogatás előkészületeire rálátó forrása szerint 

az Orbán–Zelenszkij-találkozó előfeltétele volt az, hogy a kárpátaljai magyar kisebbségek jogainak kérdése megoldódjon, vagy legalábbis pozitív irányú előrelépés történjen Kijev részéről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.