BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban az erdőtüzek miatt

Az intenzív hőség tovább gerjeszti a lángokat két szibériai területen.

Rendkívüli állapotot hirdettek két oroszországi régióban, ahol az intenzív hőség miatt egyre nagyobb területen pusztítanak erdőtüzek. A szibériai Tuva környékén tovább nehezíti a helyzetet az erős szél és a száraz zivatar.

SAKHA, RUSSIA - AUGUST 8: Extinguishing works continue for the wildfire in the village of Kuel in Yakutia, Sakha, Russia on August 08, 2021. (Photo by )
Szibériában két területen pusztítanak erdőtüzek / Fotó: Ivan Nikiforov / Anadolu Agency / Getty Images

„Pillanatnyilag 23 helyen ég az erdő, mintegy 1700 hektáros területen. A legtöbb megközelíthetetlen hegyvidéken” – posztolta a Telegram-csatornán Vlagyiszlav Kovalik, a tuvai régió vezetője. A meteorológusok előrejelzése szerint 

a hőség enyhül majd a következő napokban, és a terület több részén eső is várható

– jelentette a Reuters. „Az időjárásra azonban nem alapozhatunk, várhatóan július lesz a legnehezebb hónap a tüzeket illetően. És harcolunk kell az erdő minden egyes hektárjáért” – figyelmeztetett a kormányzó.

Az orosz távol-keleten található a másik olyan terület is, ahol rendkívüli állapotot hirdettek, ez Jakutföld (hivatalos nevén a Szaha Köztársaság). 

Ott 107 tüzet regisztráltak, több mint 331 ezer hektár ég.

A moszkvai rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy drónok bevonásával monitorozzák a helyzetet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.