BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump megnevezte alelnökjelöltjét

Trump a milwaukee-i Republikánus Nemzeti Kongresszus nyitónapján hozta nyilvánosságra a választását. Trump és Vance várhatóan hivatalosan is elfogadják pártjuk jelölését az eseményen.

A Republikánus Nemzeti Kongresszuson Donald Trump megnevezte alelnökjelöltjét: J. D. Vance, Ohio szenátora. Trump a szenátor fiatalságát és celeb státuszát kívánja kihasználni a konzervatívok körében. Trump döntése véget vet a hónapok óta tartó találgatásoknak, hogy ki ülne az alelnöki székben, ha Trump nyeri a novemberi választást.

Day 1 - Republican Party presidential nominating convention, Trump
Trump megnevezte alelnökjelöltjét / Fotó: AFP

„Hosszas mérlegelés és gondolkodás után, valamint sok más óriási tehetségét figyelembe véve úgy döntöttem, hogy az Egyesült Államok alelnöki posztjának betöltésére J. D. Vance Ohio állam szenátora a legalkalmasabb” – idézte Trumpot a USA Today. Vance „erősen azokra az emberekre fog összpontosítani, akikért oly ragyogóan küzdött, az amerikai munkásokra és farmerekre Pennsylvaniában, Michiganben, Wisconsinban, Ohióban, Minnesotában és messze túl” – tette hozzá Trump. Trump a milwaukee-i Republikánus Nemzeti Kongresszus nyitónapján hozta nyilvánosságra a választását, ahol 

várhatóan Trump és Vance hivatalosan is elfogadják pártjuk jelölését.

Az elnökjelöltet a hét végén megkísérelték lelőni a pennsylvaniai Butlerben. Az egyik lövés súrolta a politikus jobb fülét, de nem sérült meg súlyosan, ám a gyűlés két résztvevője súlyosan megsebesült, egy pedig meghalt. A titkosszolgálat ügynökei lelőtték a 20 éves merénylőt. A támadás sok amerikai számára történelmük korábbi merényleteit elevenítette fel, amelyek kivétel nélkül mind gyökerestül megváltoztatták hazájuk útját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.