BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 912. napja – kamikaze drónnal támadtak egy orosz atomerőművet

Krakow's coal plant as Poland plans to aid Ukraine's energy crisis
atom
atomerőmű
Összefoglaló:
Krakow's coal plant as Poland plans to aid Ukraine's energy crisis
atom
atomerőmű

Az orosz-ukrán háború 912. napja – kamikaze drónnal támadtak egy orosz atomerőművet

Lelőttek egy ukrán drónt a kurszki atomerőmű közelében Oroszországban. Friss hírek az orosz–ukrán háborúról.

Kijev éjszaka kamikaze drónnal próbálta megtámadni a kurszki atomerőművet – írta a TASZSZ. A kár mértékéről egyelőre nem tudni semmit, Ukrajna az elmúlt hónapokban többször is megtámadta a Krím félszigetet. 

Krakow's coal plant as Poland plans to aid Ukraine's energy crisis
atom
atomerőmű
Drónnal támadott Ukrajna / Fotó: Anadolu / AFP

Az Európai Politikai Elemzőközpont munkatársa, Federico Borsari szerint Ukrajnának nagyon fontos, hogy folyamatosan támadja a Krímet, mivel ezzel megosztja az oroszok figyelmét, illetve így tudja gyengíteni az orosz légvédelmet. 

Alekszej Szmirnov, Kurszk megye megbízott kormányzója az elnök részvételével megtartott tanácskozáson közölte, hogy eddig több mint 130 ezer ember hagyta el a régió határ menti övezetét, de csaknem 20 ezer helyi lakos még mindig ott maradt az evakuálásra kijelölt területeken. Az elöljáró csütörtökön fotót közölt arról a vasbeton óvóhelyről, amelyből mintegy hatvanat fognak elhelyezni Kurszk városában a népes helyszíneken, egyebek között a jelentősebb megállók közelében.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója arról tájékoztatott a megbeszélésen, hogy a régióban 35 településre tiltották meg a beutazást biztonsági okokból.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat bejelentette, hogy büntetőeljárást indított Nick Peyton Walsh amerikai, valamint Olekszij Borovik és Diana Bucko ukrán újságírók ellen, amiért Kurszk megyében tiltott határátlépést hajtottak végre. Az érintettekre öt évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki Oroszországban.

A moszkvai katonai tárca csütörtöki hadijelentése értelmében az orosz erők az elmúlt nap folyamán a hatból két frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában, elfoglalva a donyecki régióban lévő Mezsove települést és visszaverve hét ellenrohamot. 

A Moszkvában kiadott közlemény szerint az ukrán hadseregnek több mint 2100 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán a „különleges hadművelet” övezetében.

Méhrajnyi drón csapódott be a zaporizzsjai atomerőmű közvetlen közelében

Arról tájékoztatta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget a Zaporizzsjai Atomerőmű, hogy a telephelye környékén több drón csapódott be. Rafael Mariano Grossi, az ügynökség főigazgatója szerint ezek az ismétlődő dróntámadások fenyegetést jelentenek a nukleáris biztonságra, valamint az emberek életére, ezért a támadásokat le kell állítani.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.