BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
"Requiem For The Dead" At The Ruins Of Okhmatdyt Children's Hospital That Was Recently Hit By Russian Missile In Kyiv
orosz ukrán
háború
kijev
bombázás
bomba

Az orosz-ukrán háború 895. napja – robbanásokra ébredtek a kijeviek, ukrán betörésről adtak hírt az oroszok

Hatalmas robbanásokra ébredtek Kijev lakosai. Egyelőre károkról és sérültekről nem érkezett jelentés. Az ukrán nemzeti gárda eközben próbál betörni Oroszországba, és drónokkal támad vissza.

Több robbanás hallatszott Kijevben éjfél körül – írta a The Kyiv Independent.

"Requiem For The Dead" At The Ruins Of Okhmatdyt Children's Hospital That Was Recently Hit By Russian Missile In Kyiv
orosz ukrán
háború
kijev
bombázás
bomba
Az ukrán fővárosban emlékhellyé vált a lebombázott gyermekkórház / Fotó: NurPhoto via AFP

A robbanások nem sokkal azután hallatszottak, hogy az ukrán légierő figyelmeztetett: nagy sebességű rakéták tartanak Kijev megye felé. 

A főváros katonai közigazgatása közölte, hogy az előzetes információk szerint Oroszország Iszkander-M vagy észak-koreai KN–23 ballisztikus rakétákat használt.

Eddig nem érkezett károkról szóló jelentés Kijevből, és áldozatokról sincs információ – közölte az ukrán kormány.

Az ukrán légierő nem sokkal 11 óra után azt jelentette, hogy orosz támadó drónok egy csoportja nyugat felé tartott a Kijevtől északkeletre fekvő Csernyihiv megye felett.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester nem sokkal éjfél előtt pedig arról számolt be, hogy Kijev megye felett a légvédelem működését lehetett hallani.

Az ukrán fővárosban utoljára július 30-ról 31-re virradó éjszaka hallatszottak robbanások – írta a Magyar Nemzet. Akkor Oroszország több mint hét órán át tartó brutális dróntámadást indított. A légvédelmi erők több mint negyven drónt semmisítettek meg a város légterében és a közeli területeken – közölte a Kijevi Városi Katonai Igazgatóság.

Az ukrán hadsereg sem tétlen

Oroszország Kurszki megyéjéből meghiúsított ukrán betörési kísérletet, a belgorodi régióból pedig halálos dróntámadást jelentettek kedd reggel a helyi hatóságok. Alekszej Szmirnov, a Kurszki megye ideiglenes kormányzója arról számolt be, hogy a katonaság és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határőr egységei megakadályozták, hogy az ukrán fegyveres erők csapatai áttörjék a határt. Az orosz hatóságokkal kapcsolatban álló MASH Telegram-csatorna szerint mintegy száz ukrán katona próbálta meg átlépni a határt Szudzsa körzetében. Szmirnov tájékoztatása szerint az ukrán erők ágyúzták is a megyét, ami miatt öt ember, köztük három gyerek megsebesült. Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi megye kormányzója mindeközben arról adott tájékoztatást, hogy a régió egyik falujában egy civil meghalt ukrán dróntámadásban. A moszkvai védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Belgorodi megye fölött kilenc, a Kurszki megye fölött pedig 13 ukrán drónt semmisített meg a légvédelem kedd hajnalban.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.