BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Balaton

Kagylók, darazsak, napégés: rengeteg a baleset a Balatonnál

Rekordszámú esetet láttak el idén a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei, összesen több mint 3500 sérülést kezeltek a Balaton 13 településének 19 strandján.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által megszervezett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban idén nyáron is több mint háromszáz, 16 és 30 év közötti fiatal vett részt önkéntesként – közölte a Magyar Vöröskereszt.

balaton
Volt munkájuk az egészségügyi önkénteseknek a Balatonon / Fotó: AFP

Feladataik közé tartozott a strandokon az azonnali elsősegélynyújtás biztosítása, szükség esetén az újraélesztés folyamatának megkezdése, valamint a vízben és a parton szerzett sérülések ellátása.

A leggyakrabban a kagylók vagy kövek okozta vágásokat, horzsolásokat és a rovarcsípéseket kellett ellátni, de az extrém meleg miatt több alkalommal volt szükség napégés, hőkimerülés és napszúrás kezelésére is – ismertette a részleteket a Magyar Vöröskereszt. Az önkéntesek nem unatkoztak, összesen több mint 3500 sérülést kezeltek a Balaton 13 településének 19 strandján.

Az elmúlt 18 évben a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei összesen 55 889 sérülést láttak el szakszerűen – tették hozzá.

Megrohamozták a Balatont a magyarok, dübörög a turizmus

Idén már majdnem 9 millió vendég járt a magyarországi szálláshelyeken, és 21,3 millió vendégéjszakát töltöttek el – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. A külföldiek és a magyarok is nagy számban töltik a szabadságukat hazánkban. A legnépszerűbb célpontok a Balaton, illetve Budapest.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.