BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy tizenéves menekült fiút fogott el a rendőrség a németországi késes támadás miatt

Egy férfi egy német város ünnepségén válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel. Egy szemtanú arról számolt be, hogy az elkövető „Allahu Akbar”-t kiáltott a támadás közben.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a solingeni késes támadást követően a rendőrség letartóztatott egy gyanús személyt. A düsseldorfi rendőrség közölte, hogy a nyomozás nem ért még véget. A rendőrség által letartóztatott személy állítólag egy 15 éves kirgiz fiatal – számolt be a Focus

After the knife attack at the Solingen city festival
Fotó: dpa Picture-Alliance / AFP

A fiatal állítólag egy menekültszálláson él, és nem sokkal a bűncselekmény előtt beszélt a feltételezett elkövetővel. 

A rendelkezésre álló tanúvallomások szerint egy korábban ismeretlen személy beszélt a fiatallal röviddel a támadás előtt a bűncselekmény végrehajtásáról

– mondta Markus Caspers vezető államügyész a szombati sajtótájékoztatón. A Focus információi szerint két tanú azt mondta, hogy látta, amint a letartóztatott 15 éves fiatal beszélgetett a feltételezett elkövetővel, és mindketten hallották, amint az idegen azt mondta a fiatalnak: „Ma mindenkit leszúrok.”

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, 

az elkövető válogatás nélkül támadta meg áldozatait. A támadó célzottan torkon szúrta áldozatait, ezért is minősítették a rendvédelmi szervek terrorcselekménynek a támadást, nem pedig ámokfutásnak.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a gyanúsított „Allahu Akbar”-t kiáltott szurkálás közben, a sérült tanú azt is állította, hogy a gyanúsítottat a városból ismerte, és a helyi mecset látogatója volt – írta a Welt. A támadásban legkevesebb három ember életét vesztette, többen súlyosan megsebesültek. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.