BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhagyja Magyarországot Demszky Gábor – a horvátországi nyaralójába költözik

Nem adta el horvátországi nyaralóját Demszky Gábor, inkább odaköltözik a volt főpolgármester.

Korábban arról cikkezett a sajtó, hogy Demszky Gábor eladja az Isztriai-félszigeten fekvő Kusariban lévő házát, az ingatlanért mintegy százmillió forintnak megfelelő összeget (akkor még horvát kunát vagy eurót) szeretne kapni. 

20211008_karacsony marki zay_6953_MK_ripost
Fotó: Máté Krisztián

Adieu, Budapest

– írta nemrég nyílt levelében a Facebookon a volt főpolgármester. Úgy fogalmazott, hogy a többi között „a főváros pénzügyi kifosztása miatt” leköltözik az Isztriára. „Remélem, nem egyedül, hanem a szerelmemmel. Könyvet írok, és senki nem fogja a ceruzámat!!” – írta a volt SZDSZ-es politikus.

Már a családom sem köt a fővároshoz, egy részük Gyöngyösön él, de van, aki Amerikában vagy Nyugat-Európában

– mondta a politikus a Blikknek. Hozzátette, hogy havonta pár napra visszatér majd Budapestre, szeretne operába, színházba menni, és ha esetleg mégis tanítana, akkor próbálja majd ezekkel a látogatásokkal összeegyeztetni. „Ausztrálián kívül a világ minden táján jártam már, az olasz és a francia Riviérán, Amerikában, de teljes bizonyossággal állítom, hogy a világon itt a legszebb a tenger” – mondta Demszky. Budapesti lakását pedig nem adja el, úgy tervezi, októbertől bérbe adja a Hollán Ernő utcai ingatlant.

A volt SZDSZ-es budapesti főpolgármester horvátországi ingatlana három részből áll: 

Van egy földszinti, önálló bejáratú, 150 négyzetméteres lakrész, amely kiterjed az emeletre is, ahol két hálószoba, nappali, konyha, fürdőszoba és a vécé van. Szintén külön földszinti bejáratú egy 30 négyzetméteres stúdióapartman, amely összeköthető egy száz négyzetméteres emeleti lakrésszel. 

Demszky Gábor még 2002-ben vette ötmillió forintos áron az Abbáziától harminc kilométerre fekvő telket és a rajta lévő romos épületeket. A régi épületeket szinte az alapokig visszabontották, és a korabeli híradások szerint mintegy másfél év alatt épült fel a nyaraló. 

Forrás: Demszky Gábor / Facebook

Autópályán akár hét-nyolc óra alatt elérhető a kusari villa Budapestről, amit az akkor hivatalban lévő Demszky Gábor az FKF Zrt.-től havi 156 ezer forintért bérelt Opel Fronterával vagy a Városháza Volkswagen Touaregjével tett meg. A nyaraló körül akkoriban a Blikk riporterei az FKF Mercedes kisbuszából üdítőket, élelmet pakoló két férfival is találkoztak, a fővárosi cég gépkocsijavító műhelyének vezetőjével és művezetőjével.

A Városháza sajtóosztálya 2004 elején közleményt adott ki, amely szerint az öt épületből álló ingatlanegyüttesre családi kölcsönökből és ingatlaneladásokból jött össze a pénz, és az épületeket Demszky és akkori felesége négy barátjával közösen vásárolta meg. A Magyar Nemzetnek 2004 nyarán a helyszínen már úgy nyilatkozott: „Két balatoni házat adtunk el, hogy ezt megépíthessük, 35 millióért adtuk el a feleségem családjáét, 12 millióért a miénket.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.