BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa nagy veszélyben van – Szijjártó Péter aggódik

A németországi késes támadás a jele annak, hogy Európa nagy veszélyben van – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint nem egyedülálló esetről van szó és az uniós vezetőknek a belső problémákkal kellene foglalkozniuk, ahelyett, hogy Ukrajna felfegyverzésén dolgoznának.

Az elmúlt napokban ismételten egyre vészjóslóbb hírek érkeztek Európa biztonságával kapcsolatban, mind a jelent, mind pedig a jövőt illetően – írta Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter egész Európa biztonságáért aggódik / Fotó: Szijjártó  Péter / Facebook

Szijjártó Péter szerint

nemcsak Németországot, hanem az egész kontinenst sokkolta a solingeni ámokfutás, ami sajnos nem egyedülálló jelenség

az elmúlt hónapok eseményeit tekintve.

Eközben az Európai Unió (EU) hamarosan távozó külügyi főképviselője újabb fegyvereket követel Ukrajnának és azt, hogy az eddig átadott nyugati fegyverekkel támadásokat is intézhessenek az ukránok orosz területek ellen – emelte ki.

Szijjártó Péter értékelése szerint fontos és meghatározó jelentőségű napok jönnek. Mint írta, csütörtökön tartják a külügyminiszterek tanácsülését Brüsszelben, hétvégén pedig Türingiában és Szászországban rendeznek választásokat. Ez utóbbiaknak hatalmas jelentőségük lesz az egész európai migrációs politika jövője szempontjából – hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szigorúbb menekültügyi szabályokat ígér a német kancellár

Olaf Scholz hétfőn végre ellátogatott Solingenbe, a terrortámadás helyszínére. Egyre többen vitatják a menekültügyi és kitoloncoltatási szabályok hatékonyságát és azt, milyen kapcsolatban áll az erőszakcselekmények számának növekedése a migránsokkal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.