BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezért már megéri tollat ragadni: több mint 4 milliárd forint az ötös lottó főnyereménye

Minden idők ötödik legnagyobb nyereménye várja ezen a héten az ötös lottó játékosait, a tét 4,385 milliárd forint. Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékán 22 hete nem született telitalálatos szelvény.

Idén eddig ketten örülhettek telitalálatos szelvényüknek, köztük volt az is, aki a játék történetének eddigi legnagyobb jackpotját több mint 6,5 milliárd forintot nyert. Az elmúlt közel félévben azonban csak a 4 találatosok száma nőtt az ötös lottón. A halmozódás 22 hete alatt már több mint félszázan váltak milliomossá miután a megfelelő négy számot ikszelték be – közölte a Szerencsejáték Zrt.

lottó
A megfelelő lottószámok több mint 4 milliárd forintot hoznak / Fotó: Mónus Márton/MTI

Ha ezen a héten lesz olyan szerencsés, aki telitalálatot ér el az ötös lottón, annak a markát nem kevesebb, mint 4,385 milliárd forint üti. Ez az összeg akár évtizedekig fedezheti a szerencsés nyertes nyaralásait, egészen pontosan a több mint 4 milliárd forintból az első osztályú járatokkal, ötcsillagos szállodákkal, világjáró luxusutazásokkal kapcsolatos kiadásokat akár 45 éven keresztül fizetheti minden gond nélkül.

Az ötösl ottó történetében az elmúlt 67 évben több mint 3500 sorsolás volt. A jackpot összege

  • 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt,
  • 2003-ban pedig az 5 milliárd forintot.

A több mint 6 milliárd forint feletti főnyeremény (6,431 milliárd forint) először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után, ennél több pedig idén a 8. játékhéten: a február 24-i sorsoláson 6 523 768 955 forintot, a játék történetének eddigi legnagyobb nyereményét vihette haza egy szerencsés nyertes.

A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, de erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa. A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.