BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gázai iskolákat találtak el izraeli rakéták

Izrael állítja: az iszlamista terrorszervezet, a Hamász oktatási intézmények területén kiépített katonai létesítményeit bombázta.

Legalább 25 ember vesztette életét vasárnap két gázai iskolát ért izraeli légicsapásokban – jelentette a WAFA palesztin hírügynökség, míg az izraeli hadsereg azt állította, hogy az iszlamista terrorszervezet, a Hamász oktatási intézmények területén kiépített katonai létesítményeit bombázta.
 

Hamas-Israel Conflict
Legalább 44 palesztin halt meg egy helyi kórház területén létesített sátortábor elleni légicsapásban / Fotó: NurPhoto via AFP

A Gázai övezet Hamászhoz köthető egészségügyi hatóságai a nap folyamán arról is beszámoltak, hogy legalább 44 palesztin halt meg egy helyi kórház területén létesített sátortábor elleni légicsapásban. 

A gázai hatóságok szerint a háború megindítása óta az övezetben már csaknem negyvenezer ember vesztette életét.

A WAFA több tucat sebesültről számolt be a Hasszán Szalama és an-Nasszer iskolában, ahol a harcok elől menekülő palesztin családok húzták meg magukat.
Az izraeli hadsereg állítása szerint az iskolák területén tevékenykedő palesztin szélsőségeseket vett célba. A Hamász tagadja, hogy polgári létesítményeket használna katonai célokra.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.