BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Aftermath of heavy rain and flood in Miami
hurrikán
Florida

Lecsapott a hurrikán Floridára, százezrek maradtak áram nélkül

A vihar következtében megnövekedett csapadékmennyiség miatt több mint 250 ezer floridai lakos áramellátása szakadt meg. A Debby hurrikán emellett sok kocsit és házat is megrongált.

Hurrikánként érte el Florida északnyugati partvidékét komoly esőzéssel a Debby névre keresztelt ciklon hétfőn. A trópusi vihar az előrejelzések szerint lassan vonul át Florida északi-középső része fölött, ahol áradások veszélyére figyelmeztettek a meteorológusok.

Aftermath of heavy rain and flood in Miami
hurrikán
Florida
A hurrikán óránkénti 130 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett / Fotó: Anadolu via AFP

A hurrikán óránkénti 130 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett. Ron De Santis kormányzó veszélyhelyzetet hirdetett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a viharzóna lassú mozgása megnöveli az területre lehulló csapadék mennyiségét, így súlyos áradások valószínűségét.

Hurricane Debby
hurrikán
Fotó: Anadolu via AFP

 

Helyi idő szerint a hétfő reggeli órákban több mint 250 ezer fogyasztónál nem volt áram. A Debby hurrikán trópusi viharrá gyengülve Georgia és Dél-Karolina állam felé mozog, ahol az amerikai hurrikánjelző szolgálat prognózisa szerint rekordmértékű csapadékot okozhat, áradásokkal. A két állam kormányzója szintén veszélyhelyzetet hirdetett a várható akár 600 milliméter csapadékra való felkészülés keretében.

Nem ez az első eset, hogy az Egyesült Államok egy részét „áramtalanítja” egy hurrikán: ahogy azt megírtuk korábban, Texasban júniusban közel egymillió ember maradt áram nélkül.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.