BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael lebombázta az Iszlám Dzsihád több tagját Szíriában

Gépkocsiban utazó terroristákat robbantott fel Izrael. A légicsapásban az Iszlám Dzsihád három tagja, valamint a Hezbollah egy harcosa halt meg. Izrael közölte, hogy az autóban utazó egyik terrorista volt a konkrét célpontjuk.

Az izraeli hadsereg bejelentette szerdán, hogy likvidálta Szíriában az Iszlám Dzsihád palesztin iszlamista terrorszervezet több tagját.

Izrael
Izrael Szíriában likvidálta egy célpontját és több másik terroristát / Fotó: Jalaa Marey / AFP

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat szerint a légicsapás a libanoni határ közelében végzett négy emberrel – három palesztinnal és egy libanonival –, akik ugyanabban a gépkocsiban utaztak.

Maga az Iszlám Dzsihád azt közölte, hogy három embere halt meg. A Hezbollah libanoni síita milícia pedig arról számolt be, hogy a negyedik az ő emberük volt – jelentette az AFP hírügynökség.

Az akciót Izrael azzal indokolta, hogy az egyik célszemély az Iszlám Dzsihád műveleti tervezője volt Szíriában és Libanonban. A Hezbollah nevében toborzott palesztinokat.

A szíriai hivatalos média nem számolt be semmilyen támadásról.

Izrael kiszabadított egy túszt a Hamász fogságából

Régóta nem érkezett olyan hír, hogy az izraeli hadsereg ki tudott volna szabadítani egy túszt a Hamász terrorszervezet fogságából, így ez reményt jelenthet a többi túsz családtagjainak. Izrael jelenleg is részt vesz a tűzszüneti tárgyalásokon, ahol a megállapodás részleteit dolgozzák ki.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.