BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli rakétatámadásban halt meg egy népszerű tiktoker

Rakétatámadás áldozata lett egy népszerű blogger, aki videóikat készített az Instagramra és a TikTokra a gázai mindennapi életről. Az izraeli hadsereg egyelőre nem ismerte el hivatalosan a támadást.

Izraeli rakéta által okozott robbanás repeszdarabjai találták el a 20 éves Mohammad „Medo” Halimyt Khan Younisban. A Tamer Institute for Community Education – ahol korábban dolgozott – azt mondta a BBC-nek, hogy Halimy a tengerparthoz közeli területen tartózkodott, ahol a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberekkel beszélgetett, amikor becsapódott a rakéta.

@medohalimy

Back on the “tent life” videos!

♬ original sound - Medo Halimy

 

Az izraeli hadsereg nem kívánta megerősíteni, hogy akkor lecsaptak Khan Younisban, csak annyit nyilatkoztak: „továbbra is ellensúlyozzák a fenyegetéseket”, eközben pedig próbálják enyhíteni a civileket ért károkat Gázában.

Humanitárius segélyt szállító konvojt lőtt szét Izrael Gázában

Előre egyeztetett, segélyt szállító konvojra lőttek izraeli lövészek. Az ENSZ felháborodott a történteken, és azonnali vizsgálatot követel

Halimy azután építette ki magát a közösségi médiában, hogy családja kénytelen volt elhagyni otthonát, amikor Izrael megkezdte katonai hadműveletét Gázában az október 7-i támadások után.

Több mint 250 ezer ember követte őt az Instagramon és a TikTokon, miután elkezdett olyan videókat közzétenni, amelyek részletezik, milyen az élet Gázában. Hétfőn, órákkal a meggyilkolása előtt tette közzé utolsó videóját, amelyben megmutatta a sátrat, amelyben lakott, és részletesen bemutatta, mit csinált aznap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.