BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten

Utoljára tavaly nyáron tapasztalhattunk ilyen brutális hőmérsékleteket éjszaka. A jövő hétre jósolt extrém hőhullám egy hétvégi melegrekorddal kezdődik, jelezve, hogy nyár végéig kitart az extrém időjárás.

Megdőlt a fővárosi hajnali melegrekord szombaton – közölte a HungaroMet Zrt. vasárnap a honlapján. Bár augusztus végéhez közeledünk, a kánikula továbbra sem tágít, szombaton pedig egyes területeken még éjszaka sem bújhattunk el a meleg elől: Budapesten egyes helyeken még hajnalban is 20 Celsius-fok felett maradt a hőmérséklet. 

Young,Woman,Suffering,From,Heat,Sitting,At,Home,On,The melegrekord
Szombaton megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban / Fotó: Shutterstock

Szombat reggel a fővárosban a János-hegyen csak 23 Celsius-fokig hűlt le a levegő, így 0,2 fokkal megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-hőmérséklet fővárosi rekordja.

Erre a napra a korábbi rekord 22,8 fok volt, amelyet 2023-ban, Budapest Lágymányos meteorológiai állomáson mértek.

A rekkenő hőség azonban nem csak a hétvégére korlátozódik: az országos tiszti főorvos két napja másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére augusztus 24-én, szombaton nulla órától augusztus 30-áig, péntek éjfélig. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ pedig figyelmeztette a krónikus betegségtől szenvedőket, hogy mindenképpen óvakodjanak a túlhevüléstől, amely a várhatóan egy hétig tartó hőhullám alatt különösen nehéz lesz.

Egyre forróbbak a hajnalok, újabb melegrekord dőlt meg

Egyre melegebb van a hajnali órákban is, már az éjszakák is alig nyújtanak felfrissülést. Szerda után csütörtökön hajnalban is megdőlt a melegrekord.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.