BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rakétákkal lövik Kárpátalját az oroszok

Két orosz cirkálórakétát lőtt le az ukrán légvédelem az ország nyugati részében. A rakétákat a Lviv megyei Lemberg és Kárpátalja határán lőtték le, miközben utóbbi irányába tartottak.

Egy orosz szárnyasrakétát lőtt le hétfőn reggel Kárpátalja légterében az ukrán légvédelem – közölte hivatalos Facebook-oldalán Viktor Mikita, a Kárpátalja Megyei Katonai Közigazgatás vezetője.

Kárpátalja
Kárpátalja felett lőtt le két orosz rakétát az ukrán légvédelem / Fotó: AFP

Bejegyzésében Viktor Mikita közölte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 650. számú Kárpátaljai Különálló Légvédelmi Géppuskás Zászlóalja lelőtt egy szárnyasrakétát Lemberg (Lviv) és Kárpátalja megyék határán.

A rakéta a mi régiónk felé tartott

– közölte Kárpátalja kormányzója, aki egy rövid videót is közzétett az esetről.

A felvétel tanúsága szerint az esemény lakatlan területen történt, károkról nincs információ, a sikeres légvédelmi akció pontos helyét nem közölték.

Az Unian hírügynökség Vitalij Glagola ungvári független internetes újságíró értesülésére hivatkozva azt közölte, hogy egy másik orosz rakétát is megsemmisített a légvédelem Kárpátalja felett.

A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője arról számolt be, hogy a rakéták eredetileg Ivano-Frankivszk felől repültek Kárpátalja irányába, majd Volóc felé vették az irányt – erről a Kárpáti Igaz Szó írt.

Új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában

Zelenszkij bejelentette egy új fegyver kifejlesztését. Paljanicja kifejlesztése másfél évet vett igénybe, és a tervek szerint most gyorsan kiterjesztik a gyártását.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.