BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter határozottabb fellépést vár el az uniótól a venezuelai ügyben

A szuverenitás, a szabadság, a szabad választások és a demokratikus alapértékek tiszteletben tartásának fontosságában egyetért a magyar külügyminiszter és a venezuelai ellenzék vezetője, María Corina Machado, ezért Szijjártó Péter a külügyminiszterek tanácsának jövő heti ülésén határozott állásfoglalásra buzdítja uniós kollégáit.

„A külügyminiszterek tanácsának jövő heti ülésén azt fogom szorgalmazni, hogy az Európai Unió az eddigieknél bátrabb, határozottabb és karakteresebb álláspontot foglaljon el a venezuelai fejlemények ügyében” − írta a Facebookon közzétett bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután telefonon beszélt a venezuelai ellenzék vezetőjével, María Corina Machadóval.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter szerint a magyar nemzet történelmét végigkísérik a szabadságért és a szuverenitás megőrzéséért vívott harcok, az elnyomók elleni küzdelem és a szabadság iránti szeretet / Fotó: AFP

A tárcavezető felidézte, hogy a közelmúltban lezajlott venezuelai elnökválasztás körülményei folyamatos vitatémát szolgáltatnak a nemzetközi politikában.

A mai napon telefonon beszéltem a venezuelai ellenzék vezetőjével, María Corina Machadóval, beszélgetésünk során egyetértettünk a szuverenitás, a szabadság, a szabad választások és a demokratikus alapértékek tiszteletben tartásának fontosságában

− fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: elmondta Machado asszonynak, hogy a magyar nemzet történelmét végigkísérik a szabadságért és a szuverenitás megőrzéséért vívott harcok, az elnyomók elleni küzdelem és a szabadság iránti szeretet.

„Biztosítottam őt arról, hogy a külügyminiszterek tanácsának jövő heti ülésén azt fogom szorgalmazni, hogy az Európai Unió az eddigieknél bátrabb, határozottabb és karakteresebb álláspontot foglaljon el a venezuelai fejlemények ügyében” − zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.