BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szórakoztató családi forgataggal hívta fel a figyelmet iskolakezdési programjára az Ökumenikus Segélyszervezet

Augusztus 16-án, péntek délután szabadtéri mozival egybekötött jótékonysági családi pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet a kaposvári Városligetben, mellyel az Iskolakezdés együtt! országos segélyakciójukra kívánták fölhívni a figyelmet. A kezdeményezés célja, hogy kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját töltsék meg tanévkezdésig.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett Piknik + Mozi elnevezésű eseményen sokszínű programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A látogatók kipróbálhatták, milyen lehet nehezített pályán kapura rúgni, valamint olyan szórakoztató játékokban vehettek részt, mint a babzsákos célbadobó, a kacsahalászat vagy az óriás memóriajáték. Ezenkívül kézműves programokkal és arcfestéssel is készültek a szervezők. A részvétel ingyenes volt, de a helyszínen biztosított adományozási lehetőségeken keresztül bárki támogathatta a segélyakciót.
 

A jótékonysági családi piknik fénypontja az este nyolc órakor kezdődő szabadtéri mozi volt / Fotó: Lang Róbert / Magyar Ökumenikus Segélyszervezet


A jótékonysági rendezvényen nem csak pénzadománnyal lehetett csatlakozni az országos összefogáshoz. Az eseményre érkezők részt vehettek egy látványos figyelemfelhívó akcióban is, az 1353-as adományvonal óriás élőképének megformálásában. A jótékonysági családi piknik fénypontja az este nyolc órakor kezdődő szabadtéri mozi volt, ahol a nagy sikerű Shrek című családi animációs filmet tekinthették meg a nézők. A film egy-egy karakterének jelmezébe öltözőket, illetve a Segélyszervezet Facebook-oldalán meghirdetett rajzpályázaton indulókat ajándékkal köszöntötték a szervezők. A nagyszabású rendezvény Kaposvár Megyei Jogú Várossal való szoros együttműködésben és Magyarország egyik legnagyobb HR szolgáltatója, a WHC Csoport támogatásával valósult meg. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet segítő és esélyteremtő munkája során számos olyan családdal kerül kapcsolatba, akik számára az augusztus anyagilag kiemelten megterhelő hónap. Ez az időszak sokszor nemcsak a szülőket viseli meg, hanem a gyerekek mentális egészségére is rányomja bélyegét,

ha azzal kell szembesülniük, hogy minőségi eszközök hiányában esélyük sincs arra, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsanak az iskolában.
A Segélyszervezet hisz abban, hogy az összefogás erejével idén is segíteni tudja azokat a gyermekeket, akik a legnehezebb helyzetben vannak. A 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a www.segelyszervezet.hu weboldalon érkező adományokból személyre szabott tanszercsomagokat szeretnének átadni rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.