BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még az előző ügye se zárult le, mikor újabb razziát tartottak Andrew Tate-nél

A vádak ismét emberkereskedelemről és szexuális erőszakról szólnak, de most már kiskorúak megrontásával és pénzmosással is gyanúsítják az influenszert. Andrew Tate korábban arról is beszélt, hogy 75 lány dolgozik neki online szexoldalakon.

Maszkot viselő rendőrök rohanták le Romániában szerda reggel Andrew Tate és testvére házát – jelentette be az ország szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészsége (DIICOT).

Andrew Tate
Tagadja az ellene felhozott vádakat Andrew Tate / Fotó: AFP

Újabb eljárás Andrew Tate ellen

Noha a két Tate testvér ellen már korábban is vádat emeltek nemi erőszak, emberkereskedelem és bűnszövetkezet létrehozása miatt, most úgy tűnik, további vádakkal is szembe kell nézniük. A szerdai, négy bukaresti és Ilfov megyei ingatlant érintő razzián bűnszövetkezet létrehozása, kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélés, illetve emberkereskedelem és pénzmosás gyanújával indítottak eljárást, valamint a tanúk befolyásolása miatt – jelenti az AP hírügynökség.

A Tate testvéreket először 2022. december 30-án tartóztatták le Bukarest Voluntari nevű elővárosában, tavaly júniusban pedig bíróság elé is kerültek Romániában, sőt 

három hónapot előzetes letartóztatásban is töltöttek, 

ahonnan később házi őrizetbe helyezték őket. Tavaly augusztus óta ez hatósági felügyeletre változott, így jelenleg csak Romániát nem hagyhatják el. A múlt hónapban a bíróság azt is engedélyezte, hogy az Európai Unión belül mozogjanak a tárgyalás előtt, ám ezt a fellebbviteli bíróság visszavonta.

Online szexvideók készítésére kényszerítettek lányokat

A romániai vádirat szerint a Tate fivérek az általuk elcsábított fiatal lányokat egy Bukaresthez közeli villában tartották fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig jelentős bevételük származott. Az X-en több millió követővel rendelkező Andrew Tate tagadja a vádakat, melyekre szerinte a hatóságoknak nincsenek bizonyítékaik, noha hasonló megoldásról maga is beszélt korábban egy podcastben.

Hírnevét főként a brit Big Brother valóságshow-ban való szereplésének köszönhette Tate, 

amit később influenszerként igyekezett kamatoztatni, bár a vádak szerint bevételeit áldozatai biztosították főként.

Márciusban a 37 éves Andrew Tate és testvére, a 36 éves Tristan azért is meg kellett, hogy jelenjen egy bukaresti bíróságon, mert a brit hatóságok a kiadatásukat kérték 2012 és 2015 közötti, szexuális erőszakkal kapcsolatos ügyekben. A román bíróság engedélyezte a brit-amerikai állampolgárságú egykori kickboxosok kiadatását, de csak a román jogi eljárások után.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.