BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint száz gyereke lehet a letartóztatott Telegram-vezérnek

Pavel Durov 15 éve volt spermadonor, de később is látogatta a klinikát, amelynek adományozott. Ezért ma már több mint száz gyereknek lehet biológiai apja a Telegram-vezér.

A szombaton letartóztatott Telegram-vezér, Pavel Durov regényes életet élt és az ellene indított ügy is kérdések sorát vetette fel, ám van életének egy olyan aspektusa is, amely eddig csupán kevés figyelmet kapott.

Pavel Durov, franco-russe de 39 ans, fondateur et PDG de la messagerie sécurisée Telegram a été interpellé samedi soir à l'aéroport du Bourget
A Telegram-vezér igazi modern Dzsingisz kán / Fotó: © Capture TV / Bestimage

Durov ugyanis saját Telegram csatornáján a múlt hónapban arról írt, hogy több mint száz gyereke lehet, ami igencsak szép szám, erre még Elon Musk is csak irigykedhet. 

Ahogy azonban Musk gyerekeinek többsége is mesterséges megtermékenyítéssel született, úgy ez Durov esetében is valószínűleg így van. 

A magas gyerekszám ugyanis annak köszönhető, hogy Durov 15 éve spermadonor volt egy klinikán, hogy segítse egy barátját a gyereknemzésben – írja a Techcrunch.

A tech-milliárdos ráadásul ezután sem hagyott fel az adományozással, mivel a klinika tulajdonosa azt mondta neki, hogy kötelessége folytatni magja megosztását. Bejegyzésében a Telegram alapító arról is írt, hogy tervezi DNS-e nyílt forrásúvá tételét, hogy gyerekei később megtalálhassák egymást. Durov letartóztatását vasárnap hosszabbította meg egy francia bíróság, mely döntés értelmében 96 óráig maradhat őrizetben a Telegram-vezér, utána a hatóságoknak vádat kell emelniük vagy szabadon kell engedniük az üzletembert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.