BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb késelések sorozata történt Németországban

A solingeni terrortámadás utáni napokban is sok késes támadást jegyeztek fel. Volt, ahol a rendőröknek agyon kellett lőni a támadót.

Újabb késes támadásokat követtek el szerdán a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, két ember sérülését okozva – közölte a dortmundi rendőrség és a bochumi ügyészség, és ezzel kapcsolatban a dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a hatósági adatok szerint a tartományban jelentősen megnövekedett a késsel elkövetett erőszakcselekmények száma.

German,Crime,Scene,Or,Police,Barrier,Tape,In,A,Park, késes
Egyre nagyobb problémát jelentenek Németországban a késes támadások / Fotó: Shutterstock (képünk illusztráció)

Az egyik támadásban, Recklinghausenben szerdán egy 49 éves férfi egy lakóház folyosóján megsebesített egy 53 éves férfit, akit mentővel kórházba szállítottak. Az elkövetőt letartóztatták és a kést is lefoglalták.

Ugyancsak Recklinghausenben egy késsel felfegyverzett 33 éves férfi ámokfutásba kezdett egy lakóházban, de a szemtanúk kihívták a rendőrséget. A kiérkezett rendőrök lelőtték a támadót, a dortmundi hatóságok pedig vizsgálják, hogy a rendőrök fegyverhasználata jogos volt-e.

Recklinghausen közelében Dorsenben, ugyancsak szerdán egy férfi szúrt sebeket szenvedett egy vita során. A gyanúsított elmenekült, a sebesült férfit az altstadti kerület egyik utcájában találták meg. Az elkövető elleni hajtóvadászat csütörtök reggelig eredménytelen maradt.

A közterületen elkövetett késes támadások száma már tavaly nagyon megnőtt Észak-Rajna-Vesztfáliában, ugyanis a 3540 feljegyzett eset 43 százalékos növekedést jelent.

Egy nappal korábban ugyanebben a tartományban, az alsó-rajnai Moersben egy késekkel felfegyverzett férfit lőtt agyon a rendőség. A 26 éves német férfi két késsel a kezében rátámadt a rendőrökre, akik ezután tüzet nyitottak rá. Az incidenst megelőzően már számos segélyhívás érkezett, ugyanis a férfi több járókelőt megtámadott, illetve megfenyegetett. A nyomozók szerint a férfi mentális problémákkal küzdött.

Németországban heves vitákat váltott ki, hogy múlt pénteken Solingenben feltételezhetően iszlamista indíttatású támadást követtek el. Az üggyel kapcsolatban egy 26 éves férfit vettek őrizetbe, aki három embert ölt meg késsel, illetve nyolc másikat megsebesített.

A német kormány a solingeni támadás után kilátásba helyezte a fegyvertartási szabályok további szigorítását. Nancy Faeser belügyminiszter tervei szerint a jelenlegi tizenkét centiméteres pengehossz helyett hamarosan legfeljebb hat centiméteres pengehosszúságú késeket tarthatnak majd maguknál az emberek nyilvános helyeken. A veszélyes rugós kések használata pedig általános tilalom alá esne.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.