BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A románok megúszták, de a letteknél földhöz csapódott egy orosz drón

Miután Románia két megyéjében riasztást adtak ki orosz támadó drónok légtérsértése miatt, Lettországban is hasonló incidens történt, igaz, a balti országban le is zuhant egy pilóta nélküli repülő.

Lezuhant egy orosz katonai drón Lettországban keleti részén – számolt be róla Edgars Rinkevics, az ország elnöke vasárnap az X-en.

Fotó: AFP (illusztráció)

A lett védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a repülőgép a szomszédos Fehéroroszországból jutott át a lett légtérbe, majd lezuhant Rezekne településén. A város körülbelül 55 kilométerre található az orosz határtól és körülbelül 700 kilométerre fekszik Ukrajnától. 

Lettország behívta Oroszország ügyvivőjét, hogy megvitassák a szombaton történt incidenst, és bejelentették, hogy a jövőben fokozni szeretnék szárazföldi határaik, légterük és felségvizeik védelmét. 

Korábban a hétvége folyamán Románia számolt be hasonló esetről, egy dróncsoport ugyanis megsértette légterét. Emiatt a hatóságok riasztást adtak ki a határhoz közeli Tulcsa és Konstanca megyék állampolgárai számára, és elővigyázatosságból két F–16-os vadászgépet is útnak indítottak. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.