BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés

Az orosz-ukrán háború 936. napja – több tucat civil, köztük gyerekek is megsérültek egy orosz támadásban

Összefoglaló:

Egy ember meghalt, és legalább 41-en megsebesültek vasárnap délután, amikor egy orosz bomba becsapódott egy többszintes lakóházba Harkovban – mondta Ihor Terekhov, Harkiv polgármestere, hozzátéve, hogy a támadás az épület 10. emeletét érte, és a tűz tovább terjedt négy emeleten keresztül. A harkivi ügyészség a Telegramon közölte, hogy 

egy 94 éves nő holttestét találták meg az épület kilencedik emeletén. Terekhov szerint további tizenkét épület is megsérült.

 

A The Guardain beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap este azt mondta, hogy a 12 emeletes épületben mentési munkálatok még folytak, mert többen is a romok alatt rekedtek. Elmondása szerint a 35 sérült között három gyerek is van. Harkiv régióra négy légibombát dobtak le. Az egyik a városban lévő épületbe csapódott be, a másik három pedig a régió falvait találta el. Oroszország nem reagált azonnal a Reuters arra vonatkozó kérésére, hogy kommentálja a támadást, de korábban tagadta, hogy szándékosan civileket célzott volna meg, annak ellenére, hogy Ukrajna 2022-es megszállása óta több ezer embert öltek már meg.  

Korábban a támadásról a Világgazdaság is beszámolt, meg arról is, hogy az államfő egy helyszíni fotókból összeállított videófelvételt is közzétett a csapások következményeiről. „Ukrajnának erős támogatásra van szüksége partnereitől emberéletek megmentése érdekében az orosz terror ellen: légvédelemre, nagy hatótávolságú fegyverekre, katonáink támogatására, mindenre, ami arra készteti Oroszországot, hogy véget vessen ennek a háborúnak” – írta bejegyzésében az ukrán elnök. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.